FUZIP utvrđuje razloge saobraćajnog kolapsa na magistralnoj cesti kod Jablanice

Vijesti 23. jan 201914:01 > 14:06
Facebook

Federalna uprava za inspekcijske poslove od jutros radi na utvrđivanju razloga saobraćajnog kolapsa na magistralnoj cesti M17, u mjestu Donja Jablanica.

Federalni saobraćajni inspektori su prisustvali sastanku nadležnih institucija u Direkciji za ceste FBiH, a dodatne informacije će javnosti biti poznate po okončanju inspekcijskih aktivnosti i utvrđivanja činjeničnog stanja i odgovornosti za jučerašnji saobraćajni kolaps.

Federalni saobraćajni inspektori su još 2017. godine, vršeći ispekcijski nadzor u smislu provjere uslova za posjedovanje Licence A+ od strane privrednog subjekta koji ima javno ovlaštenje za održavanje cesta i autoputeva, po Pravilniku o licenciranju izvođača radova redovnog održavanja cesta (“Službene novine FBiH” br. 56/15), utvrdili da privredni subjekt u trenutku dobijanja licence A+, kao i u trenutku revizije licence, nije ispunjavao šest uslova za sticanje licence, odnosno da, između ostalog, nije posjedovao adekvatne ljudske i mehaničke resurse za obavljanje poslova održavanja puteva, o čemu je 23.oktobra 2017. godine informisano i Federalno ministarstvo prometa i komunikacija.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagrami UŽIVO na ovom linku.