Forto i Bećirović gosti Dana uživo

Vijesti 23. jan 201914:52 > 15:02
N1

Izbor novog glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, paušali i plate skupštinskim zastupnicima u Kantonu Sarajevu, komentar Damira Bećirovića, nekadašnjeg zastupnika Demokratske fronte u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, saobraćajni kolaps na dionici Sarajevo-Mostar, izložba djela Maka Hubjara u galeriji Zvono - dio su sadržaja današnjeg izdanja Dana uživo.

U toku je sjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća o izboru novog glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovini. Uživo smo na press konferenciji.

Premijer Kantona Sarajevo, Edin Forto za Dan uživo objašnjava probleme – paušala, plata zastupnicima, vlasti u Kantonu Sarajevo. Danas je održana i sjednica Skupštine Kantona Sarajevo. U fokusu bile vrane, plate i paušali.

Bivši parlamentarac u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine komentariše situaciju sa formiranjem vlasti u Bosni i Hercegovini nakon izbora. Izjave, koalicije, partnerstva i najave raspada dojučerašnjih saveza – o svemu, Damir Bećirović, koji je ujedno i nekadašnji član Demokratske fronte

Sedam sati blokade puta na relaciji Sarajevo – Jablanica. Jedna osoba preminula u koloni. Građani ogorčeni.

“Zna se da su za to nadležni Federalno ministarstvo prometa i komunikacija i Ceste Federacije Bosne i Hercegovine”, rekao je načelnik općine Jablanica, Salem Dedić. Mi smo danas sve provjerili.

U galeriji Zvono u Sarajevu, otvorena je izložba ‘Piano, piano’ umjetnika Maka Hubjera. Ova izložba je i akcenat na kolektivnu odgovornost, akcenat na nas same i stanje u bosanskohercegovačkom drustvu i ono čemu težimo.

Dobar dan će vam poželjeti Merima Prguda.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagrami UŽIVO na ovom linku.