Borenović: SDA na bazi sukoba i tenzija pravi političku viziju

Vijesti 23. jan 201915:40 > 15:51
N1

Ja im poručujem, RS je trajna, neupitna u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom i Ustavom BiH. To za nas ne može doći nikako u pitanje, a ovako užasno loše namjere SDA su uvod u političko ludilo, kazao je za N1 Branislav Borenović za N1 iz PDP-a, nakon odluke u SDA da pred Ustavnim sudom preispita naziv RS.

“Ovo je izuzetno štetno i potpuno neodgovoran potez SDA koji će dovesti do blokade u radu institucija u formiranju vlasti i u jednu jasnu izvjesnu budućnost ove zemlje. SDA na ovaj način preuzima odgovornost za mogući haos. Sada je jasno da njih ne interesuje ni bolji život građana, ni borba protiv siromaštva ni odlazak mladih nego isključivo politička agenda koja je motivisana međunacionalnim sukobima. Sada je, nakon više nego 24 godine politika SDA potpuno demaskirana. Ti ljudi ne žele da se pravi dogovor, da se poštuje Ustav, nego na bazi sukoba i tenzija žele praviti političku viziju što je za nas neprihvatljivo”, kazao je Borenović za N1.

Dodao je da je RS trajna.

“Ja im poručujem, RS je trajna, neupitna u skladu sa Dejttonskim mirovnim sporazumom i Ustavom BiH. To za nas ne može doći nikako u pitanje, a ovako užasno loše namjere SDA su uvod u političko ludilo”.

Kako ova odluka doprinosi blokadi u formiranju vlasti?

“To je put u blokadu. Ja ne znam da li ima iko normalan da je spreman nastaviti bilo kakav razgovor sa strankom koja traži promjenu naziva RS i to dolazi dan nakon razgovora na kojima su jasno rekli da treba spustiti loptu i smanjiti tenzije i razgovarati o konkretnim stvarima kada je u pitanju razvoj ove zemlje. Ovo je za mene jedan koncept potpunog haosa, potpunog ludila i to je štetna odluka koja će nas dovesti u vrlo turbulentna vremena gdje ćemo se baviti besmislenim stvarima, a ustvari to treba da bude normalan život u BiH”.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagrami UŽIVO na ovom linku.