Milan Tegeltija i Segmedina Srna u Danu uživo

Vijesti 24. jan 201912:12 > 12:16
N1

Ne propustite ni današnje izdanje Dana uživo.

Donosimo reakcije na inicijativu SDA za promjenu imena entiteta Republika Srpska. Uživo smo u Sarajevu i Banjaluci.

Nakon što je Gordana Tadić na jučerašnjoj sjednici VSTV-a izabrana za glavnu tužiteljicu Tužilaštva BiH, sa nama u studiju predsjednik Vijeća Milan Tegeltija. O izboru, radu tužilaštava i tužioca, političkim pritiscima na pravosuđe govori za Dan uživo.

Nakon što je jučer usvojen Zakon o platama, sjednica Skupštine Kantona Sarajevo danas doživljava nastavak. N1 uživo u zgradi Skupštine, a naša gošća je SDP-ova zastupnica Segmedina Srna.

O migrantskoj krizi u BiH u Danu uživo razgovaramo sa Mustafom Ružnićem, premijerom Unsko sanskog kantona, koji je naš gost odmah nakon sastanka sa ministrom sigurnosti Draganom Mektićem.

Uživo smo i danas na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu, gdje su stigli i premijeri regiona, a među njima i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

Sa nama danas i glumica i slikarka Arma Tanović čija će prva samostalna izložba biti postavljena 28. januara u Historijskom muzeju. Tema izložbe je žena u bh. književnosti.

Počele su prijave za 11. Omladinski Filmski Festival. Ko se i do kada može prijaviti – saznajte u Danu uživo.

Društvenu svakodnevicu danas komentarišemo sa novinarom portala Žurnal Semirom Mustafićem.

Dobar dan će vam poželjeti Emela Burdžović.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.