Dunović, Kovačević i Dreković u Novom danu

Vijesti 24. jan 201915:07 > 15:10
N1

I posljednji radni dan u ovoj sedmici počnite uz Novi dan, jutarnji program N1 televizije. Očekuju vas aktuelne teme i gosti i zanimljive priče iz svih dijelova BiH, regiona i svijeta.

Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović podnosi novu apelaciju Ustavnom sudu Federacije BiH, za ocjenu ustavnosti Člana 114. Zakona o radu Federacije BiH. Zašto se odlučio na ovaj korak, zašto baš sada a ne kada je Zakon usvojen, Milan Dunović govoriće u Novom danu. Naša tema biće i politička situacija, sjednica predsjedništva Demokratske fronte uoči odluke BH bloka o koaliranju sa SDA.

Koja su najčešća pitanja i dileme o zaštiti ličnih podataka sa kojima se svakodnevno susrećemo, posebno u digitalno doba? Jesu li građani dovoljno upoznati sa svojim pravima i slobodama? Uoči dana zaštite ličnih podataka o ovim temama razgovaramo sa direktorom Agencije za zaštitu ličnih podataka BiH, Petrom Kovačevićem.

Aktuelne političke i društvene događaje kroz naslovnice dnevnih novina u Novom danu komentariše Emir Skenderagić, novinar Al Jazeere Balkans.

Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH potvrdio je 21 slučaj gripa virusa tipa A i registrovao trend daljeg rasta oboljelih. Zbog povećanog broja oboljelih, u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu obustavljene su posjete pacijentima do daljnjeg. U Novom danu saznajte koje su preporuke ljekara – kako se zaštititi i što brže oporaviti od virusa gripe.

Bosanskohercegovački fotografi u subotu će se predstaviti Retrospektivnom izložbom u ”Foto galeriji Jelićeva” u Sarajevu. Izložba je prvi korak na putu ka stvaranju prve bh. baze fotografija, a biće izloženi radovi 18 fotografa. Rukovodilac galerije Dženat Dreković govori za Novi dan.

I ovoga petka uživo smo u Bonnu. Kolege sa Deutsche Wellea donose pregled najvažnijih događaja u sedmici na izmaku.

Hokejaški klub „Vukovi“ iz Sarajeva ovog vikenda organizuju revijalnu hokejašku utakmicu za djecu . Utakmica je uvod u održavanje tradicionalnog turnira “Happy Hockey Days” početkom februara. Hokejaši će biti gosti Novog dana.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.