Suljić o izvještaju KCUS-a: Ušli smo u instituciju koja nije imala ništa

Vijesti 25. jan 201910:36 > 10:39
Screenshot

Skupština Kantona Sarajevo danas će razmatrati izvještaje o poslovanju 14 zdravstvenih javnih ustanova, među kojima je i Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

O izvještaju KCUS-a za 2017. godinu govorila je doktorica Enra Suljić, direktorica Discipline za nauku i nastavu u ovoj medicinskoj instituciji.

Kako je kazala, 2015. godine, sa dolaskom aktuelnog menadžmenta, obaveze prema dobavljačima su iznosile 94,5 miliona KM, a iskazani gubici bili su veći od 16 miliona.

“Ušli smo u instituciju koja nije imala ništa, apoteke su bile ispražnjenje. Na taj dan imali smo pet kompleta za hirurške operacije, našli smo multimilionske bačene projekte. Također smo naslijedili preko 4,5 miliona tužbi, pritužbe sindikata…”, kazala je Suljić.

Razmatrat će se i i izvještaji o poslovanju Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, Psihijatrijske bolnice KS, “Apoteke Sarajevo, Doma zdravlja KS, Zavoda za bolesti ovisnosti KS, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, Zavoda za javno zdravstvo KS, Zavoda za medicinu rada KS, Zavoda za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva KS, Zavoda za zaštitu zdravlja studenata Univerziteta u Sarajevu, Zavoda za sportsku medicinu KS, Zavoda za zdravstvenu zaštitu zaposlenika Ministarstva unutrašnjih poslova KS i Zavoda zdravstvenog osiguranja KS. 

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagrami UŽIVO na ovom linku.