Zvizdić, Borenović, Karamatić i Hadžihafizbegović u Danu uživo

Vijesti 25. jan 201910:46 > 10:49
N1

"Dan uživo" i danas u programu N1 od 16 do 18:30 sati. Ovo su današnje teme i gosti:

– Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić boravi u Davosu gdje sudjeluje na godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma. Danas za “Dan uživo” govori o svom sudjelovanju na forumu, bilateralnim susretima, te drugim aktualnim temama.

– Brojni komentari i reakcije na najavu SDA o podnošenju inicijative o imenu Republika Srpska. “Tu stranku ne interesira rješavanje ozbiljnih problema u državi nego isključivo međunacionalne tenzije”, poručio lider PDP-a Branislav Borenović. Danas je naš gost.

– Sutra u Mostaru Sabor HNS-a BiH, što donosi zasjedanje i Deklaracija koja će biti usvojena, odgovara Mario Karamatić, predsjednik HSS-a Bosne i Hercegovine, koji komentira i druge teme.

– Pred nama završnice Svjetskog rukometnog prvenstva, kao i Australian opena; što nas očekuje, analizira Bakir Tiro, urednik sportske redakcije agencije “Anadolija”.

– U Kamernom teatru 55 uskoro počinju probe za predstavu “Sjećaš li se Dolly Bell”, koju će prema tekstu Abdulaha Sidrana režirati Kokan Mladenović. Direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović u Danu uživo otkriva sve detalje.

– Deveto izdanje najveće poslovno-tehnološke konferencije u Bosni i Hercegovini, NetWork, održaće se u razdoblju od 27. do 29. ožujka 2019. godine u Neumu. S nama danas Omar Krivošija, direktor Microsofta BiH.

Donosimo i aktualne vijesti, servisne i biznis informacije, zanimljivosti sa svjetskih agencija.

Zvonko Komšić danas je s vama.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.