Sarajlija uhvatio kradljivca na djelu, savladao ga i pozvao policiju

Vijesti 25. jan 201911:09 > 11:15
Anadolija/Ilustracija

Građani Sarajeva svjedočili su jučer neobičnom događaju u centru grada. Naime, nakon neuspješnog pokušaja krađe, vlasnik novčanika ''uhapsio'' je osumnjičenog kradljivca i pozvao policiju.

Desilo se to sinoć u 21 sat, a policijski službenici Prve policijske uprave uhapsili su osobu inicijala A.B., rođenog 1995. godine u Palestini, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo krađa.

On je spomenutog dana oko 20 sati u ulici Zelenih beretki, općina Stari Grad Sarajevo, otuđio novčanik od E.G. iz Sarajeva, a zatim od vlasnika i zadržan do dolaska policijskih službenika, navode iz MUP-a KS.

Prilikom pregleda kod A.B. je pronađen i oduzet mobilni telefon koji je navedenog dana, na području općine Centar Sarajevo, otuđen od S.Đ. iz Sarajeva.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. a lice lišeno slobode je predato u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.