Rade Aleksić gost Novog dana

Vijesti 25. jan 201914:13 > 27. jan 2019 21:56
N1

27. januara 1993. godine preminuo je Srđan Aleksić usljed povreda zadobijenih braneći sugrađanina Alena Glavovića kojeg su 21. januara napali pripadnici Vojske Republike Srpske. Srđanov otac Rade u osmrtnici je napisao: „Umro je vršeći svoju ljudsku dužnost“. U ponedjeljak Rade Aleksić govori za N1.

U utorak u Sarajevu sastanak DF-a, SDP-a i Naše stranke na kojem će biti dogovoreno hoće li u koaliciju sa SDA. U subotu u Sarajevu održana je sjednica predsjedništva Demokratske fronte. O politici u Novom danu u ponedjeljak sa Samerom Rešidatom iz Demokratske fronte.

U ponedjeljak u 12 sati u Sarajevu počinje obilježavanje dana sjećanja na žrtve holokausta. O sjećanju na žrtve holokausta za Novi dan govori Elma Softić-Kaunic, generalna sekretarka Jevrejske opštine Sarajevo.

Glumac i profesor Senad Bašić u ponedjeljak je gost Novog dana. Pričamo o glumi, teatru, filmu, televiziji, akademiji, životu u BiH.

Muzej ratnog djetinjstva slavi drugi rođendan. Inicijator i direktor Muzeja Jasminko Halilović gost je Novog dana.

Slobodan Popadić, novinar Euroblica, gost je Novog dana u rubrici PRESS, uživo iz Banjaluke.

Nick Butter je britanski državljanin koji je na putu da obori svjetski rekord trčeći full maraton u 196 zvaničnih država svijeta. Ovaj trkač, trener trčanja i motivacijski govornik je također veliki humanitarac i nastoji skupiti 250,000 funti za liječenje raka prostate i buđenje svijesti o ovoj opakoj i, nažalost, čestoj bolesti. Nick Butter je u Sarajevu, sa ekipom Trčanje i to, ambasadorom Velike Britanije u BiH, Mattom Fieldeom, i našom ekipom.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagrami UŽIVO na ovom linku.