Pismo Iliji Cvitanoviću: Čemu sporazum s onima koji su nas doveli do propasti?

Vijesti 25. jan 201914:12 > 14:25
HDZ BiH

Pero Previšić, vijećnik u Općinskom vijeću Čapljina, uime Čapljinske neovisne stranke, uputio je dopis Iliji Cvitanoviću, predsjedniku HDZ-a 1990, reagujući na sporazum saradnje između te stranke i HDZ-a BiH.

Previšić u dopisu navodi da je razočaran u rad HDZ 1990, da se osjeća izdanim, a posebno zbog šutnje Cvitanovića na odlazak predsjednika HDZ-a BIH Dragana Čovića u Banjaluku 9. januara. Njegov dopis čelnom čovjeku stranke HDZ 1990 prenosimo u cijelosti:

“Poštovani gosp. Cvitanović,

Kao što Vam je poznato, dana 04. listopada 2018. godine, osobno i javno sam dao potporu Vama kao nositelju liste HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA za nivo Parlamenta BiH i gđi. Dijani Zeleniki za hrvatskog člana Predsjedništva, vjerujući da nikada nećete izdati načela za koja ste me uvjerili da se vrijedi boriti. Danas sam tužan i žalostan, a nadasve razočaran u Vas i Predsjedništvo HDZ 1990, gledajući kako potpisujete sporazum s onima koji su doveli hrvatski narod do propasti.

Vjerovao sam u kršćanski odgoj i moralne vrijednosti, kao i to da Vas nikad nitko ne može kupiti, pogotovo ako se radi o nacionalnim interesima.

Nacionalni interes nije nešto što treba “upakirat” u neku neupitnu suradnju (kao što ste Vi uradili) po pitanju promjena izbornog zakona. Valjda je svima jasno da po tom pitanju vlada konsenzus kod svih hrvatskih političkih subjekata.

Nacionalni interes je borba za malog čovjeka, za našu svakodnevnicu, koja nam je ugrožena od nas samih, naših vladajućih oligarhija, zatrovanih korupcijom, nepotizmom i borbom isključivo za osobne interese. Iskreno sam se nadao da ćete Vi napraviti odmak od takvih politika.

Zaboljela me i Vaša šutnja na sramnu nazočnost gosp. Čovića i delegacije HDZ-a BiH, na proslavi neustavnog dana RS, na kojoj su se odlikovali ratni zločinci! Isti oni koji su u ratu napadali naš hrvatski narod. S tim istima Vi gosp. Cvitanoviću danas pravite sporazum. Jeste li svjesni da svojom šutnjom sve domoljube, hrvatske branitelje i Vi osuđujete na način da se i sami pitaju jesu li uzalud dali sebe za slobodu hrvatskog čovjeka!? Napose one koji su dali svoj život, kako bi Vi i ja (i mnoge ostale kolege), danas u miru mogli se boriti za opstanak hrvatskog naroda.

Poznata Vam je moja borba za časne Udruge proistekle iz Domovinskog rata sa područja općine Čapljine (HVIDR-a, Udruga udovica i Udruga djece poginulih branitelja), koje evo već 900 dana nemaju nikakvu financijsku, materijalnu pomoć od općine Čapljina. Podsjećanja radi, na čelu naše općine jeste načelnik koji dolazi iz HDZ-a BiH, sa kojima Vi potpisujete sporazum. Ovaj slučaj Vam je poznat jer sam osobno slao zamolbu svim članovima Predsjedništva HNS BiH, da pomognu da se ovaj problem riješi.
Do danas ništa nije urađeno.

Je li to nacionalni interes i jedinstvo hrvatskog naroda? Osuditi i ne pomagati najčasnije udruge domovinskog rata i njihove članove uskraćujući im prva koja im pripadaju ?

Što ću reći svojim kolegama koje sam molio da Vas podrže? Što reći malom čovjeku koji je obilježen i kojega ste ovim činom ostavili na ulici, da bi se, po mom sudu, uhljebilo par stranačkih osoba?

Ovo Vam pišem i pitam se zašto??? Mogao bih u nedogled nabrajati.

Zar nam nije dosta JUDA???

Čapljina, siječanj 2019

Pero Previšić”.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagrami UŽIVO na ovom linku.