Nezavisni blok: Nije potpisan sporazum sa SDA

Vijesti 25. jan 201916:32 > 16:33
N1

Nezavisni blok odbacio je u petak navode kako je potpisan koalicioni sporazum sa SDA o saradnji u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine. Iz ove stranke su kazali kako je "navodni sporazum" potpisao poslanik koji nije ni član Nezavisnog bloka.

“Povodom vijesti koja se pojavila u javnosti, da je NB potpisao koalicioni sporazum sa SDA o saradnji u Parlamentu FBiH, Nezavisni blok jasno i nedvosmisleno odbacuje takve navode. Navodni sporazum je potpisao poslanik koji nije ni član NB-a. Mandat je dobio na listi Nezavisnog bloka u ZDK, gdje je Nezavisni blok bio u koaliciji sa još tri stranke – Prvom strankom, Hrvatskom strankom i Snagom centra, čiji je Vrače član”, navedeno je u saopštenju Nezavisnog bloka.

“Kakvi motivi i interesi stoje iza ovakve odluke javnost će vjerovatno saznati u narednom periodu. Kupovina mandata, zadržavanje funkcija i privilegija je očito primarni cilj aktuelnog rukovodstva SDA, te to upravo pokazuje zbog čega NB, ali i mnoge druge stranke ne žele da surađuju sa njima. 

Podsjećamo javnost, da je zbog djelovanja poput ovog, Etički odbor nedavno iz stranke isključio i federalnog poslanika Elmedina Volodera. Nezavisni blok će ostati dosljedan svojih principa, a svi koji zbog vlastitih interesa žele biti privjesak vladajućem režimu, to će raditi izvan odgovorne i nove politike Nezavisnog bloka”, stoji na kraju saopštenja.

Danas je iz SDA saopšteno kako su predsjednici klubova zastupnika Stranke demokratske akcije i Nezavisnog bloka, Asim Sarajlić i Eldin Vrače potpisali koalicioni sporazum o saradnji i zajedničkom djelovanjem u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.