DF: Međunarodna zajednica mora zaustaviti veličanje zločina UZP-a

Vijesti 26. jan 201915:51 > 16:00
Screen shot

Iz stranke DF su se obratili javnosti saopćenjem povodom sjednice HNS-a na kojoj su odbačene kvalifikacije Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju o udruženom zločinačkom pothvatu.

“Demokratska fronta BiH poziva međunarodne institucije u Bosni i Hercegovini da osude veličanje Udruženog zločinačkog poduhvata od strane tzv. HNS-a, koji je na današnjoj sjednici putem usvojene Deklaracije još jednom pozvao na odbacivanje presude suda Ujedinjenih nacija”, piše u saopćenju stranke DF.

VEZANE VIJESTI

Ističu kako pozivaju sve međunarodne predstavnike da neizostavno osude taj “anticivilizacijski čin veličanja zločina i negiranja pravosnažno utvrđenih činjenica, kao i Vijeće za implementaciju mira da na narednoj sjednici kao tačku dnevnog reda uvrsti pomenuto veličanje zločina, jer ovakav odnos prema zločinima i presudama međunarodnih sudova nije ništa drugo nego ohrabrivanjenje na činjenje novih zločina i direktno ugrožavanje mira”.

Podsjetimo, Hrvatski narodni sabor BiH jednoglasno je usvojio Deklaraciju VIII zasjedanja HNS-a BiH, a među svojenim tačkama deklaracije je i ona koja govori o “zaštiti digniteta Domovinskog rata”.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.