Donesena odluka o raspisivanju javnoga natječaja za izbor direktora Aluminija

Vijesti 27. jan 201909:57 > 09:58
Aluminij d.d. Mostar

Članovi Nadzornoga odbora Aluminija d.d. Mostar, pod predsjedanjem Zdenka Klepića, donijeli su Odluku o raspisivanju javnoga natječaja za izbor direktora Aluminija d.d. Mostar na četverogodišnje mandatno razdoblje.

Na tomu će tragu, dana 1. veljače tekuće godine, uslijediti propisana objava Javnoga natječaja, s jasno naznačenim uvjetima koje kandidati moraju ispunjavati.

Predmetna je odluka donesena sjednici NO-a, tijekom koje je razmatrana i Odluka sa Skupštine dioničara Društva, održane 11. siječnja 2019. godine, kojom vlasnici odnosno njihovi zakonski opunomoćenici, nisu usvojili Financijsko izvješće Aluminija za 2017. godinu.

“Zaključkom je Skupštine kako je nužno poduzeti korake u smjeru otklanjanja svih utvrđenih nepravilnosti, a osim v.d. Uprave i stručnih službi Društva, aktivnu ulogu u otklanjanju tih nepravilnosti imati i vanjski revizor, kao i članovi Odbora za reviziju Aluminija. Nadalje, razmatrali smo i neovisni pregled poslovanja Aluminija kojeg je napravila međunarodna revizorska kuća KPMG, zajedno s prijedlogom koncepta mjera financijskoga restrukturiranja. Zaključeno je kako te dokumente Uprava Društva treba žurno dostaviti Vladi FBiH i drugim dioničarima, a sve pobrojane mjere financijskoga restrukturiranja obvezno uklopiti u Plan restrukturiranja tvornice”, komentirao je predsjednik NO-a, dodavši kako je v.d. direktora Aluminija Dražen Pandža upoznao članove Nadzornoga odbora s trenutačnim stanjem u Društvu.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagrami UŽIVO na ovom linku.