Gojer Inzku: Veličanje Herceg Bosne ne može se prešutjeti

Vijesti 27. jan 201910:57 > 10:57
N1

Bosanskohercegovački reditelj i književnik Gradimir Gojer pozvao je danas visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Valentina Inzka u otvorenom pismu da hitno reagira u okviru datih mu bonskih ovlasti na objavljene dokumente Hrvatskog narodnog sabora.

Kako je napomenuo u saopćenju, veličanje Herceg Bosne i neskriveno stajanje na stranu presuđenog i od Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju okarakteriziranog i nazvanog udruženim zločinačkim pothvatom ne može se prešutjeti.

– Ovdje se radi o veličanju fašizma. Ponovno veličanje udruženog zločinačkog pothvata i neprihvaćanje odluka Haškog tribunala vodi daljem zaoštravanju i međunacionalnim zategnutostima u BiH – stav je Gojera.

Stoga je pozvao Inzka da pokaže da ima snage obračunati se s nositeljima fašisoidnih tendencija u Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ), jer kad stvari izmaknu kontroli bit će kasno i nitko ga neće moći opravdati za nečinjenje u ovom politički preozbiljnom trenutku. 

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagrami UŽIVO na ovom linku.