Bradara o budžetu: Nećemo dopustiti da bilo ko trpi

Vijesti 28. jan 201915:13 > 15:17
N1

Lidija Bradara, predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, za Večernji list je ponovila stav da novi saziv Doma treba raspravljati o budžetu podsjetivši da je istekao rok za konstituisanje zakonodavnih tijela. Poručila je da nema potrebe za panikom jer neće dopustiti da bilo ko trpi, a posebno ne penzioneri.

Kako je kazala, bošnjačke stranke ne mogu skupiti većinu opstruirajući izbog delegata u kantonalnim skupštinama dodavši:

Prema mojim saznanjima, ovaj proces trebao bi biti gotov do 31. siječnja tako da bi konstituirajuća sjednica mogla biti već početkom veljače i potrebe za panikom nema jer nećemo dopustiti da bilo tko, a pogotovo ne umirovljenici trpe. Svjesna sam odgovornosti, svojih obveza i nadležnosti kako ustavnih tako i poslovničkih koje moji kolege koriste kako im odgovara. Ne čudi i kontradiktornost domaćih i stranih pravnih stručnjaka glede ovog pitanja”.

Bradara je za Večernji list naglasila da se o usvajanju budžeta najviše brinu oni koji su izbjegavali izmjene Izbornog zakona i oni koji su vršili pritisak na Centralnu izbornu komisiju.

Napomenula je da se ova situacija ne bi desila da je Zastupnički dom budžet izglasao u oktobru prije prijedlog Centralne izborne komisije o načinu izbora delegata u Domu naroda tj. kada je Dom naroda mogao zasjedati u starom sazivu.

Podsjećamo, novoizabrani predsjednik kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Almedin Aliefendić uputio je zahtjev da se sazove vanredna sjednica, javlja reporterka N1 Aleksandra Tolj.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.