Čuvar 'Murexa' osuđen na osam godina i pet mjeseci zatvora

Vijesti 28. jan 201916:41 > 16:45
N1

Kantonalni sud Tuzla je jedinstvenom kaznom zatvora od osam godina i pet mjeseci osudio Omera Đikanovića (43) zbog teške krađe i podmetanja požara u kompaniji 'Murex' iz Špionice kod Srebrenika, rekao je Srni portparol kantonalnog tužilaštva Admir Arnautović.

Đikanović je osuđen jer je 17. septembra prošle godine u večernjim časovima opljačkao kompaniju ‘Murex’, gdje je bio zaposlen kao čuvar, a nakon toga podmetnuo požar u kojem je izgorjela imovina ove kompanije u vrijednosti od oko četiri miliona maraka.

On je pomoću alata otvorio metalnu kasu iz koje je uzeo oko 10.000 maraka, a potom je iz druge prostorije otuđio oko 4.000 maraka, čime je iz ove forme uzeo ukupno oko 14.000 maraka.

Nakon ovog krivičnog djela, Đikanović je zapalio plamenik plinske boce i izazvao požar u objektu u kojem je uništena roba u prijavljenoj vrijednosti većoj od milion maraka, dok pričinjena šteta na samom objektu i opremi iznosi oko tri miliona maraka.

Đikanović je uhapšen i na prvom ročištu u Kantonalnom sudu u Tuzli priznao krivicu.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.