Hitna press konferencija Konakovića i Forte

Vijesti 29. jan 201912:14 > 12:15
N1

Za danas u 14 sati je sazvana hitna press konferencija na kojoj će se obratiti Elmedin Konaković, premijer predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo i Edin Forto, premijer Kantona Sarajevo.

Kako je navedeno u saopštenju, tema press konferencije će biti odluka Fadila Novalića, premijera Federacije Bosne i Hercegovine da podnese Ustavnom sudu ocjenu ustavnosti Nacrta budžeta Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, danas na svojem Facebook profilu, Konaković je objavio da je Novalić podnio apelaciju Ustavnom sudu za ocjenu ustavnosti Nacrta budžeta Kantona Sarajevu, a na zahtjev kluba Stranke demokratske akcije u Skupštini Kantona Sarajevo.

Konaković tvrdi da se u zahtjevu traži obustava izvršenja, što ugrožava kompletan sistem – isplatu plata, socijalnih, boračkih i drugih davanja. Kao instituciju koja bi mogla biti najviše pogođena ovom inicijativom je naveo Univerzitet u Sarajevu koji se finansira iz trezora.

Za predsjedavajućeg Skupštine je ovaj čin Stranke demokratske akcije nemoralan, sramotan i neljudski.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.