Salkić, Alispahić i Dilberović u Danu uživo

Vijesti 29. jan 201913:22 > 13:23
N1

Susret članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine sa čelnicima Evropske unije u Briselu, sjednica država članica Vijeća za implementaciju mira u Sarajevu povodom inicijative Stranke demokratske akcije da Ustavni sud Bosne i Hercegovine ocijeni ustavnost naziva entiteta Republika Srpska, komentar Ramiza Salkića, potpredsjednika Republike Srpske na inicijativu Stranke demokratske akcije, zimska sezona na Bjelašnici - teme su izdanja Dana uživo za 29. januar.

Uživo ćemo biti u Briselu, pratimo prvu zvaničnu posjetu bosanskohercegovačkog predsjedništva ovom gradu. Nakon sastanka sa Federicom Mogherini, visokom predstavnicom Unije za vanjsku i sigurnosnu politiku, uslijedit će brojni sastanci. Esmir Milavić prati sva dešavanja. Edin Dilberović, direktor Direkcije za evropske integracije komentariše ovu posjetu.

Ambasadori zemalja članica Vijeća za implementaciju mira u Sarajevu će raspravljati o inicijativi Stranke demokratske akcije o promjeni imena Republike Srpske. Boris Brezo izvještavat će o zaključcima sastanka.

Ramiz Salkić, potpredsjednik Republike Srpske govorit će o inicijativi Stranke demokratske akcije o promjeni imena Republike Srpske, o inicijativi za smjenu Senada Bratića, potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, stanju u Republici Srpskoj nakon izbora, reakcijama na deklaraciju Hrvatskog narodnog sabora.

Zimska sezona na Bjelašnici, Igmanu, planovi za ZOI ‘84, zašto su građani ogorčeni – zašto ZOI ‘84 nema opravdanje? Za Dan uživo na vaša pitanja odgovarat će Nevres Alispahić, direktor preduzeća ZOI ‘84.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.