Premijer KS Edin Forto: Ne bojim se ovoga što oni rade

Vijesti 29. jan 201916:26 > 16:29
N1

Povodom apelacije za ocjenu ustavnosti Nacrta budžeta KS, premijer Kantona Sarajevo Edin Forto uputio je javnosti saopštenje.

“Premijer Federacije BiH Fadil Novalić je podnio apelaciju Ustavnom sudu za ocjenu ustavnosti Nacrta budžeta Kantona Sarajevo, po zahtjevu kluba SDA u Skupštini Kantona Sarajevo. To može uticati na obustavu izvršenja budžeta i ugroziti sve budžetske korisnike uključujući i Univerzitet u Sarajevu koji je od ove godine na trezorskom poslovanju. Baš kao što su s HDZ-om na nivou Federacije BiH blokirali budžet te životno ugrozili najosjetljivije kategorije, uključujući i penzionere, SDA ovog puta pokušava da to radi sama na nivou Kantona Sarajevo”, naveo je Forto.

Kako je poručio, insistirali su da se budžet usvoji do kraja januara.

“Unatoč njihovom potezu, na sutrašnjoj sjednici Skupštine Kantona planirali smo usvajanje budžeta a njegov rebalans na proljeće. Ne bojim se ovoga što oni rade. Ovo je još jedna situacija u kojoj se pokazuje koliko je ko državotvoran. Oni, s ovakvim potezima, kako u Kantonu tako i na nivou Federacije, to nisu”, poručio je Forto.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.