Cvitanović o kritikama zbog potpisa na saradnju s HDZ-om BiH

Vijesti 30. jan 201908:48 > 08:51
N1

Predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović u intervjuu za Dnevni list kaže HDZ 1990 od svog osnutka nikad nije kalkulirao kad je trebalo donositi hrabre i odvažne odluke, ali sam uvjeren kako će procesi koji slijede pokazati svu opravdanost ovakvih odluka. Govorio je i o kritikama zbog potpisa na suradnju s HDZ-om BiH.

Kako je kazao, HDZ 1990 od svog osnutka nikad nije kalkulirao kad je trebalo donositi hrabre i odvažne odluke, ali i dodao da je uvjeren kako će procesi koji slijede pokazati svu opravdanost ovakvih odluka.

“Isto tako kao demokratska stranka smatramo legitimnim i kritička promišljanja obzirom na dosadašnja iskustva u međusobnim odnosima. Spreman sam analizirati i prihvatiti svaku dobronamjernu kritiku, ali kritiku s rješenjem i prijedlog. Ova situacija zahtjeva hrabrost, odgovornost bez obzira na političku cijenu”, poručio je Cvitanović.

Naveo je da HDZ 1990 želi odgovorno predvoditi procese ne samo unutar hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini nego i na čitavom prostoru BiH afirmirajući načela dijaloga, međusobnog uvažavanja stvarajući jednu novu političku kulturu bez govora mržnje i vraćanja vjere u mogućnost ostanka i opstanka.

“Svjestan sam ogromne političke odgovornosti i prihavaćam je jer vjerujem da svi moramo biti bolji nego do sada”, kazao je Cvitanović.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter|Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.