Tužilaštvo o zapljeni droge kod Sarajeva: Uhapšene tri osobe

Vijesti 30. jan 201913:25 > 13:33
N1

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo saopćilo je danas da je u policijskoj akciji na autoputu A-1 u blizini glavnog grada Bosne i Hercegovine, pronađeno više od 100 kilograma opojne droge skank. Uhapšene su tri osobe.

”Provodeći plansku akciju kodnog naziva Sedlo, pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a KS, uz asistenciju Obavještajno-sigurnose agencije BiH, a pod nadzorom Tužilaštva KS, zaustavili su automobil marke “Renault Kangoo” na naplatnom mjestu Tarčin Općina Hadžići, u kojem su pronašli više od 100 kilograma opojne droge najvjerovatnije skanka”, saopćeno je danas iz Tužilaštva.

Kako piše u saopćenju, prilikom pretresa, pored droge, u automobilu je pronađen novac u različitim valutama, mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslužiti u daljnjem krivičnom postupku.

”Slobode su lišene tri osobe, među njima vozač automobila Renault” Kangoo” inicijala A.G., potom, suvozač inicijala V.J. i vozač automobila marke “Polo” zagrebačkih registarskih oznaka koji je bio u pratnji. Nakon kriminalističke obrade u MUP-u KS, osumnjičeni za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, bit će predati u nadležnost Tužilaštva KS na daljnje postupanje”, potvrđeno je.

Podsjećamo, ranije je za N1 potvrđeno da je u akciji policije danas u Sarajevu oduzeta veća količina droge. Istraga je u ovom slučaju u toku.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter|Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.