Oružane snage zbog snijega angažovane u Livnu

Vijesti 30. jan 201915:15 > 15:18
Ministarstvo odbrane BiH

Na osnovu Odluke Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a u skladu s odobrenim i propisanim procedurama, te iskazane potrebe lokalnog stanovništva, pripadnici Oružanih snaga BiH su i dalje angažovani na pružanju pomoći civilnim strukturama vlasti na otklanjanju posljedica izazvanih snježnim padavinama, saopćeno je danas iz Ministarstva odbrane BiH.

Kako piše u saopćenju, u nekoliko sela općine Livno, od 25. do 29. januara bili angažovani inžinjerijski resursi Oružanih snaga BiH i potrebno ljudstvo za realizaciju pružanja pomoći.

”Upotreba inžinjerijskih resursa OS BiH angažovanih na uklanjanju snježnog pokrivača i nanosa u selima općine Livno: Priloga, Kruzi, Dobro, Zagoričani i Potočani (26. januar.), Čaprazlije i Gubin (27. januar), Sajkovići, Vrbica i Bogdanići (28. januar), okončani su i tom prilikom ukupno je očišćeno oko 32.5 km puteva.

Na istim zadacima od danas 30. januara bit će angažovani na području općina Glamoč i Bosansko Grahovo.

Oružane snage BiH, u skladu sa svojim zakonskim nadležnostima i raspoloživim ljudskim i materijalnim resursima, nastavit će pružati svu neophodnu pomoć i podršku civilnim strukturama na ugroženim područjima i biti u službi svih građana BiH”, saopćeno je.

Ministarstvo odbrane BiH
Ministarstvo odbrane BiH
Ministarstvo odbrane BiH

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter FacebookInstagram i UŽIVO na ovom linku.