Zaev za N1: Prije bijega Gruevskog, Mickoski se sastao s Vučićem i Orbanom

Vijesti 31. jan 201909:36 > 10:14
N1

Makedonski premijer Zoran Zaev kazao je za N1 da se lider VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski sastao s Aleksandrom Vučićem i Viktorom Orbanom, srbijanskim predsjednikom i mađarskim premijerom, prije bijega bivšeg makedonskog premijera Nikole Gruevskog u Mađarsku.

Jedno od pitanja urednika i voditelja emisije Amira Zukića odnosilo se upravo na slučaj bijega prethodnog i osuđenog makedonskog premijera Gruevskog u Mađarsku.

Gost Pressinga komentarisao je informaciju da se Hristijan Mickoski, lider VMRO-DPMNE, sastajao s Aleksandrom Vučićem uoči bijega Gruevskog. Koliko je to poremetilo odnose Zorana Zaeva s predsjednikom Srbije?

”Značajno je da se napomene da prije bijega, šef opozicije VMRO-DPMNE, nasljednik Gruevskog, je bio kod Orbana i kod predsjednika Vučića. To je objavljeno javno, i pri tome nije objasnio o čemu se razgovaralo. Ostalo je tajna do danas. A Gruevski je pobjegao iz Makedonije”, rekao je Zaev u Pressingu.

Podsjećamo, bivši makedonski premijer Nikola Gruevski osuđen je na dvije godine zatvora zbog nezakonitosti u nabavci blindiranog automobila.

Sudski postupak vodio se protiv tadašnjeg premijera Gruevskog i ministarke unutrašnjih poslova Gordane Jankulovske, po optužnici Specijalnog tužilaštva za prisluškivane razgovore zbog nezakonitosti u nabavci Mercedesa, kupljenog 2012. godine i plaćenog skoro 600.000 eura.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.