Salmir Kaplan, Nebojša Vukanović i Haris Pašović u Danu uživo

Vijesti 31. jan 201912:26 > 12:31
N1

Ne propustite ni današnje izdanje Dana uživo, tačno u 16 sati.

Današnji dan se širom svijeta oblježava kao Dan bez cigareta. Sa nama u studiju novinarka i voditeljica AJB koja pruža podršku kampanji Svjetske banke “Klima bez dima” i sa nama komentariše društvene mreže.

O uspostavi vlasti, deklaraciji HNS-a, mogućoj koaliciji BH bloka sa SDA, budžetu Federacije i ostalim aktuelnim političkim temama danas razgovaramo sa Salmirom Kaplanom, SDA-ovim zastupnikom u Zastupničkom domu FBiH.

Bh. intelektualci uputili su pismo ljevici o opasnostima koaliranja sa SDA. Hoće li se to ipak desiti? Kako da protumačimo poruke sa briselskih sastanaka članova Predsjedništva BiH? Ovo su neka od pitanja na koja odgovara profesor na Filozofskom fakultetu u Sarajevu Enver Kazaz, jedan od potpisnika pisma.

Uživo smo u Banjaluci na dan kada bi stradali David Dragičević slavio 22. rođendan. Među okupljenim građanima i aktivistima je i naša Anđelka Marković. Naš gost iz Banjaluke je poslanik SDS u NSRS Nebojša Vukanović, koji je na sjednici očitao lekciju vlastima u RS-u o trošenju sredstava i brojnim malverzacijama.

Komemorativna sjednica povodom smrti profesora emeritusa Zdravka Grebe bit će održana u petak, 1. februara, u svečanom salonu Rektorata Univerziteta u Sarajevu. Uglednog profesora se danas prisjećamo sa rediteljem i direktorom East West Centra Harisom Pašovićem.

Sarajevski otvoreni centar će od 7. do 9. februara 2019. godine organizovati 7. Međunarodni festival queer filma Merlinka. O programu razgovaramo sa koordinatoricom Lejlom Huremović.

Dobar dan će vam poželjeti Emela Burdžović.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook Instagram i UŽIVO na ovom linku.