Osmanović: Još smo otvoreni za Bh. blok

Vijesti 31. jan 201913:58 > 14:01
N1

Zamjenik predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Adil Osmanović je izjavio novinarima da će se danas na sjednici stranačkog predsjedništva detaljno analizirati dosadašnje aktivnosti pregovaračkih timova u vezi s formiranjem vlasti.

“U proteklom periodu smo razgovarali gotovo sa svim parlamentarnim političkim strankam, kako na nivou kantona, tako i entiteta i države”, naveo je Osmanović.

Podsjetio je da je SDA sa Strankom za BiH potpisala sporazum, gdje će zajedno nastupati u tri kantona – Zeničko-dobojskom, Bosansko-podrinjskom i Tuzlanskom.

“Danas ćemo napraviti i analizu da li će SDA ići u vlast na razini kantona, Federacije i države sa Bh. blokom ili će to biti sa drugim strankama sa kojima također imamo razgovore”, kazao je Osmanović.

Uglavnom, naveo je on, „još smo, da kažemo, otvoreni za Bh. blok“.

“Voljeli bismo da to bude jedna snažna koalicija, pogotovo na federalnom i državnom nivou. Ali, ako bude ovoliko odugovlačenja i, rekao bih, političkog iznurivanja, SDA će u ovim danima donijeti konačnu odluku sa onima sa kojima možemo napraviti parlamentarnu većinu u nekim kantonima, pogotovo na federalnom i državnom nivou, i pokrenut ćemo konstituisanje vlasti”, kazao je Osmanović.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook Instagram i UŽIVO na ovom linku.