Cvijanović neće prisustvovati dočeku olimpijske baklje

Vijesti 01. feb 201910:37 > 10:39
N1

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, zbog ranije preuzetih obaveza, neće prisustvovati dočeku olimpijske baklje koji je za danas predviđen u Banjaluci, saopšteno je iz kabineta predsjednika RS.

Najviši zvaničnici Republike Srpske dočekaće danas u Banjaluci olimpijsku baklju povodom održavanja Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF).

Svečana ceremonija dočeka biće održana u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske od 15.00 časova, a baklju će predati gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković.

Nakon predaje biće održana konferencija za novinare na kojoj će se obratiti predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i ministar porodice, omladine i sporta Sonja Davidović.

Plamen mira juče su na Olimpijskom stadionu u Rimu preuzeli gradonačelnici Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i Sarajeva Abdulah Skaka.

Na EYOF-u 2019, koji će biti održan od 9. do 16. februara u Istočnom Sarajevu i Sarajevu, učestvovaće sportisti iz 46 zemalja, a prijavljeno je 1.086 takmičara i 750 članova delegacija nacionalnih olimpijskih komiteta.

Zimski Evropski omladinski olimpijski festival svečano će biti otvoren 10. februara na Stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.