Hajrudin Somun i Zlatko Hurtić gosti Novog dana

Vijesti 01. feb 201913:51 > 13:53
N1

I ove subote budite uz Novi dan, jutarnji program N1 televizije. Očekuju vas aktuelne teme i zanimljivi gosti od 9 do 11 sati.

”Zapadni Balkan ostaje opasna zona u kojoj se mogu desiti nasilja niskog intenziteta, kao i vjerovatno otvoreni vojni konflikt tokom 2019. godine”, navodi se u izvještaju američke obavještajne agencije za Balkan. Šta to znači za BiH, ko sve utiče na odnos snaga na Balkanu i kome su novi sukobi u interesu? Vanjskopolitički analitičar Hajrudin Somun govori o ovoj temi za Novi dan.

Je li Federacija BiH talac političkih okolnosti? Zbog neusvajanja budžeta neizvjesne su isplate budžetskim korisnicima. Određene grupe – poput boračke populacije, poljoprivrednici, već su najavili proteste zbog obustave isplata iz budžeta. Ekonomista po struci i savjetnik u Vladi Federacije BiH, Zlatko Hurtić govori za Novi dan.

Amina Bilalbegović, učenica drugog razreda Druge gimnazije u Sarajevu u okviru školskog zadatka – društveno korisnog projekta, 4. februara održaće solistički humanitarni koncert u Kamernom Teatru 55 u Sarajevu. Svi prihodi od prodaje karata biće donirani Domu za nezbrinutu djecu Bjelave. Amina će biti gošća Novog dana, govoriti o koncertu ali i pjevati.

Govorićemo i o sportu. Sarajevo je domaćin devetog po redu turnira u hokeju na ledu ”Happy hockey days”. Turnir je i posljedni test pred početak EYOFA. Uživo ćemo biti u Zetri i razgovarati sa Adnanom Mrkvom, generalnim menadžerom Hokejaškog saveza i reprezentacije BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.