Berton, Špirić i Tankosić u Danu uživo

Vijesti 01. feb 201914:54 > 15:06
N1

U izdanju Dana uživo za prvi dan februara ćemo ugostiti šefa misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, Brucea Bertona, poslanika u Saveza nezavisnih socijaldemokrata u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Nikolu Špirića i stručnjaka za Ustavno pravo, Nurku Pobrića.

Šef misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, Bruce Berton, poručio je kako je Bosni i Hercegovini potrebno snažno, transparentno i nezavisno pravosuđe, da je inicijativa Stranke demokratske akcije naročito nepoželjna u jeku formiranja vlasti i hitne potrebe da se riješi nekoliko politički osjetljivih pitanja. Berton je gost Dana uživo.

Dominacija Saveza nezavisnih socijaldemokrata nakon izbora u Bosni i Hercegovini, pregovori sa Strankom demokratske akcije, formiranje Vijeća ministara i NATO put Bosne i Hercegovine. Koga vide kao partnera na državnom nivou? Šta su prioriteti za Repubilke Srpske u naredne četiri godine? O svemu sa nama danas, Nikola Špirić iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

Ustavni sud Bosne i Hercegovine se proglasio nenadležnim za ocjenu ustavnosti Uputstva Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine o načinu raspodjele mandata, odnosno, popune Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. Šta je naredni korak, komentarisat će ekspert za Ustavno pravo, profesor Nurko Pobrić.

Moderno doba i opasnosti koje donosi. Najugroženije kategorije – djeca i mladi na otvorenom za predatore. Zašto su generacije depresivne, suicidalne i nasilne? Tanja Tankosić, psihologinja odgovarat će na naša pitanja.

Sjedinjene Američke Države se bore za polarnim temperatrama. Živa na termometru pada i do -53 stepena. Uživo ćemo obiti u Chicagu.

Prvo izdanje ‘Born2Ski’ festivala alpskog skijanja gledali smo prošle godine, neki od vas su uživali, učestvovali, otišli kući sa sjajnim iskustvom i nagradama, a ove godine – tradicija se nastavlja. Od 22. do 25. februara spremite skije, opremu i uživajte ove godine.

Jasmin Mehić, organizator festivala će nam ispričati šta mogu očekivati posjetioci.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.