Desetine povrijeđenih nakon masovne tučnjave migranata u Bihaću

Vijesti 02. feb 201909:52 > 10:03
N1

Nekoliko desetina migranata povrijeđeno je u masovnoj tuči u privremenom prihvatnom centru Bira u Bihaću, a tri su zadobila teške povrede, rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Portparol kantonalnog MUP-a Ale Šiljdedić rekao je da su teško povrijeđeni prevezeni u bihaćki Urgentni centar. Policija je uhapsila 11 lica, od kojih osam državljana Afganistana, dva državljana Indije i jedan državljanin Pakistana. Oni su osumnjičeni za masovnu tuču, odnosno nanošenje teških tjelesnih povreda.

Šiljdedić je naveo da je više od 30 lica pozvano u prostorije MUP-a za dokumentovanje ovog krivičnog djela.

“Policija je odmah izašla, kao i Jedinica za podršku, i stavila stanje pod kontrolu. Trenutno je još uvijek u toku rad na ispitivanju lica koja su započela tučnjavu”, kazao je Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

U tuči, koja se dogodila sinoć, učestvovalo je oko 300 migranata, a na lice mjesta izašli su pripadnici policije i Specijalne jedinice za podršku MUP-a Unsko-sanskog kantona.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.