Kiša i naglo otopljeni snijeg prouzročili probleme u Zenici

Vijesti 03. feb 201911:23 > 11:25
N1

Naglo topljenje snijega i kiša koja od sinoć pada, prouzročili su probleme u nekoliko zeničkih naselja, izjavio je direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona Džavid Aličić.

”To je stara boljka u Zenici, izlili su se potoci, začepili odvodi… U nekoliko naselja imamo problema, ali smo alarmirali Gradsku upravu CZ Zenica pa ćemo pratiti situaciju tokom dana”, kaže Aličić, koji dodaje kako Operativni centar CZZDK nije zaprimio pozive iz drugih općina u ZDK.

Vodostaj rijeke Bosne još uvijek nije tako visok, tako da nema izlijevanja Bosne u naseljima kroz koja polazi u ZDK”, kaže Aličić.

Mještanin Bistričaka Senad Kruško potvrdio je da je, zbog izlijevanja Vukotićkog potoka, odsječen jedan dio sela Vukotići te Jastrebac.

”U tom kraju imamo tri teška bolesnika, do kojih ne možemo doći, jer put je još od sinoć u blokadi”, kaže Kruško, koji se nada da će nadležne službe brzo intervenirati i omogućiti komunikaciju na putu Bistričak – Jastrebac.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.