Kasumović za N1: Vanredna situacija, spasiti što se spasiti može

Vijesti 03. feb 201914:47 > 14:55
N1

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, potvrdio je za N1 da je na području ovog grada danas proglašeno vanredno stanje zbog rasta vodotoka i poplava na velikom dijelu općine.

On je rekao da su nadležne službe ”na nogama” i da će učiniti sve da se situacija što prije normalizira.

Zenica ima četiri slivna područja, na svim tim područjima danas su prisutni veliki problemi. U jednom mjestu – Tetovo, poplavljeno je dvadesetak kuća, voda je ušla nekih metar i pol u kuće. Naglo otopanje snijeg i kiša, veliki porast vodotoka i mnogi vodotoci se nisu održavali. Poplavljeno je mnogo kuća, svi smo na terenu, svi smo na nogama, radiće se čitavu noć da se spasi ono što se spasiti može”, kazao je Kasumović za N1.

N1

Fuad Kasumović je u svojstvu komandanta civilne zaštite, održao vanredni sastanak Štaba civilne zaštite grada Zenica, na kojem je donesena i Odluka o proglašenju stanja prirodne nesreće od poplava i klizišta na teritoriji grada Zenica.

Služba civilne zaštite grada Zenica upozorava sve fizičke osobe i pravne subjekte koja žive i rade u priobalnom pojasu rijeka Bosna, Kočeva, Babina, Pepelarska rijeka, Bistrička i Gračanička rijeka, da iz svojih stambenih i poslovnih objekata izmjeste sve vrijednosti koje bi mogle biti uništene – potopljene, u slučaju naglog povećanja vodostaja u navedenim rijekama.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.