Novi dan: Gosti su Igor Šoltes, Zlatko Miletić i Jasmin Ademović

Vijesti 04. feb 201914:21 > 14:27
N1

Nove padavine, stari problemi. Poplavljena naselja širom BIH. Bujice rijeka i klizišta prijete kućama.

Pojedini dijelovi BIH još uvijek se nisu oporavili od poplava iz 2014. Jesmo li išta naučili iz poplava koje su prouzrokovale skoro 4 milijarde maraka štete zemlji za Novi dan govori Aida Šunje iz UNDP-a, Odjel za oporavak od poplava.

Bh. blok odlučuje hoće li u koaliciju sa SDA. Ima li jedinstva unutar Bh. bloka? Ko je najslabija karika i ko bi mogao popustiti pred zahtjevima SDA za Novi dan govori generalni sekretar Demokratske fronte – Zlatko Miletić.

BiH na putu ka Evropi. Dokle smo? Kako eu parlamentarci gledaju na napore bh. lidera da dobijemo kandidatski status? Trudimo li se dovoljno? Ko pokazuje više interesa, BiH ili Evropa – uživo iz Brisela za Novi dan govori slovenski zastupnik u Evropskom parlamentu Igor Šoltes.

Još pet dana ostalo je do otvaranja Evropskog omladinskog olimpijskog festivala, zasigurno najvećeg sportskog događaja u Sarajevu i Bosni i Hercegovini nakon 14. zimskih olimpijskih igara 1984. godine. Je li sve spremno, kako izgledaju borilišta, kako će izgledati ceremonija otvaranja za Novi dan govori Jasmin Ademović – marketing menadžer EYOF 2019.

A ukoliko mladi olimpijci, gosti, turisti budu imali vremena istražiti Sarajevo, u tome će im pomoći Sarajevo city pass – kartica koja već odavno živi u svijetu, a zahvaljujući četvorici mladih ljudi u BIH, dostupna je i u glavnom gradu naše zemlje. Sarajevo city pass predstavit će Nihad Odobašić, Adnan Hujdur, Nasir Muftić iTahir Herenda.

Naslovnice dnevnih novina komentariše Darko Došlo – urednik i voditelj emisije “Govornica” na radiju Otvorena mreža.

S vama od 7 sati Minela Jašar-Opardija.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.