JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć traži objašnjenje od Skupštine KS

Vijesti 04. feb 201916:37 > 16:39
N1

JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo uputio je upit poslanicima Skupštine KS povodom neusvajanja Izvještaja o radu i finansijskom poslovanju ove ustanove za 2017. godinu.

“Naime, kao što je i tokom zasjedanja Skupštine navedeno da Skupština KS ocjenjuje ne samo Izvještaj o finansijskom poslovanju ustanova jer se radi o zdravstvenim ustanovama, već cjelokupni Izvještaj o radu i poslovanju zdravstvene ustanove, što apsolutno podržavamo, a koji uključuje, pored finansijskog izvještaja i ocjenu dobrobiti koju zdravstvena ustanova čini za građane KS, o zadovoljstvu pacijenata pruženim uslugama od strane date zdravstvene ustanove, te o zadovoljstvu uposlenika i njihovim eventalnim opravdanim pritužbama”, navodi se u upitu.

Smatraju da se nijedan navedeni argument apsolutno ne odnosi na JU ZHMP KS, te traže pojašnjenje razloga ove odluke, koju, kako kažu, na osnovu izrečenih parametara i komentara, ne mogu shvatiti.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.