Pješakinja povrijeđena u saobraćajnoj nesreći u Sarajevu

Vijesti 05. feb 201910:49 > 10:52
N1

Jučer se u Sarajevu dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je povrede zadobila jedna osoba.

Kako se navodi u izvještaju MUP-a KS, jučer u 19,20 sati na kolovozu raskrsnice ulica IX transferzala i kraka ulice Ive Andrića, općina Novi Grad Sarajevo, dogodila se saobraćjna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka Z.M.V., rođena 1987.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, od strane putničkog motornog vozila marke “Peugeot” 207, kojim je upravljao vozač D.G., rođen 1993.godine u Tuzli, nastanjen u Sarajevu. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede je zadobila pješakinja Z.M.V., a vozilom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo je prevezena na ukazivanje ljekarske pomoći u Opću bolnicu “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu, gdje je zadržana na daljem liječenju.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke. Policijski službenici Odjeljenja za sobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju navedene sobraćajne nezgode, navedeno je u izvještaju MUP-a KS.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagrami UŽIVO na ovom linku.