Kukić, Hadžimešić, Ljevarević i Izetbegović u Novom danu

Vijesti 05. feb 201913:58 > 14:05
N1

Godišnjica ubistva Denisa Mrnjavca, poplave u Bosni i Hercegovini, politička situacija, kako sačuvati pasminu Bosanskog brdskog konja, meč teniske reprezentacije protiv Asutralije - teme su sutrašnjeg izdanja Novog dana.

Sutra se navršava 11 godina od ubistva Denisa Mrnjavca, 16 – godišnjaka su na povratku iz škole u prepunom tramvaju napala trojica nasilnika, brutalno pretukli, a zatim i izboli nožem. Sjećamo se Denisa, sa nama će biti Vedran Ljevarević iz Udruženja mladih “Denis Mrnjavac”.

Pratimo situaciju sa poplavama u Bosni i Hercegovini. Stanje je bolje, međutim i dalje se treba biti na oprezu. Da li se više treba raditi na prevenciji, kolika je odgovornost lokalne zajednice, kolike su štete, koji su savjeti kako ne bi imali reprizu poplava iz 2014. te godine.

Akademik Slavo Kukić govorit će za Novi dan. O politici u Bosni i Hercegovini, putu naše zemlje ka Evropskoj uniji, koaliranjima, porukama koje političari šalju, šta narod želi, šta dobija.

„Pozorište bez prepreka“ naziv je projekta koji doprinosi stvaranju ambijenta za siguran, zdrav i kreativan život sa visokim stepenom socijalne inkluzije slijepih i slabovidnih lica. Sutra govorimo o audio deskripciji, te predstavama u Kamernom Teatru 55 koje su prilagođene potrebama slijepih i slabovidnih osoba.

Kako sačuvati pasminu Bosanskog brdskog konja, da li su prijetnje o nestanku ove pasmine prošlost, koliko bosanski brdski konj znači Bosni i Hercegovini, brine li Bosnu i Hercegovinu o ovim životinjama. Gošća Novog dana će biti Azra Bekić – Predsjednica Upravnog odbora Udruženja uzgajivača i ljubitelja bosanskog brdskog konja.

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine vratila se iz Australije gdje je igrala sa domaćom selekcijom u okviru kvalifikacija za finale Svjetske grupe Davis Cup. Susret je završen ukupnim rezultatom 4:0 i bosanskohercegovački teniseri su među dvanaest ekipa koje nisu uspjele da prođu kvalifikacije. Za Novi dan kvalifikacije rezimiraju Senad Hadžimešić – direktor Teniskog saveza Bosne i Hercegovine i reprezentativac Nerman Fatić.