Latal, Bursać, Crvenković i Oručević u Danu uživo

Vijesti 05. feb 201915:32 > 15:32
N1

Kakav će biti ishod sastanka stranaka Bosanskohercegovačkog bloka, šta se dešava s migrantima i izbjeglicama u Bosni i Hercegovini, kako Dragan Bursać vidi svakodnevnicu, šta je poručio Safet Oručević u razgovoru za N1, kako sistem može pomoći poslovnim ženama - pitanja su na koja odgovore tražimo u Danu uživo za 5. februar.

U Sarajevu je u toku sastanak Bosanskohercegovačkog bloka. Prenosimo press konferenciju po završetku, a u međuvremenu, potencijalni ishod sastanka sa nama komentariše Srećko Latal, politički analitičar i regionalni urednik BIRN-a.

Sloboda govora u Bosni i Hercegovini, okolnosti odgoja novih generacija. Odlasci mladih ljudi i toksične politike. O svemu, iz prve ruke, Dragan Bursać, profesor filozofije i sociologije, kolumnista i novinar. Komentar na njegovu knjigu, ‘PTSP spomenar’.

Najnoviji izvještaj ‘Putevi očajnika’, koji je objavio UNHCR, Agencija za izbjeglice UN-a, navodi da je u prosjeku šest života izgubljeno svaki dan. Migranti nisu problem koji će nestati sam od sebe. Na proljeće se najavljuje novi val. Kako će se Bosna i Hercegovina nositi s ovim problemom? Neven Crvenković iz UNHCR odgovara na naša pitanja.

Safet Oručević, bivši gradonačelnik Mostara i direktor Centra za mir, sa našom Đenanom Kaminić Puce razgovarao je o ranama Mostara. Razgovor gledajte u Danu uživo.

Udruženje poslovnih žena u Bosni i Hercegovini organizovalo je okrugli sto o temi ‘Šta žene u politici mogu i trebaju uraditi za žene u poduzetništvu’. Razmjena iskustava, znanja i ciljeva – zajedno do uspjeha i firmacije. Koliko može sistem pomoći i koliko je zainteresovan?

Sa vama će biti Merima Prguda.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.