MUP HNK: U toku potraga za muškarcem nakon ubistva u Podorašcu

Vijesti 05. feb 201916:25 > 16:33
N1

Potraga za muškarcem inicijala G.E. rođenim 1976. godine i dalje je u toku, potvrđeno je za N1 iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Portparol MUP-a Ljudevit Marić za N1 je kazao da su pripadnici policije na terenu, da potraga traje i da nema nikakvih informacija o eventualnoj lokaciji odbjeglog muškarca.

U mjestu Podorašac u Konjicu jučer se, podsjećamo, dogodio stravičan zločin u kojem je hladnim oružjem ubijena osoba inicijala S. S. (1980.).

Kako je saopćeno iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, u 07:35 sati Policijskoj upravi Konjic se obratio dežurni djelatnik Opće bolnice Konjic te obavijestio da je kod njih dovezeno beživotno tijelo S. S.(1980.) iz mjesta Podorašac, djelatnik u TR “Ram-prom” u ovom konjičkom mjestu i da se sumnja na nasilnu smrt.

“Odmah su na mjesto događaja izašli djelatnici policije, te je izvršen očevid. Poduzete su sve potrebne mjere i radnje, te se ubrzo došlo do informacija o osumnjičenom za gore navedeno kazneno djelo, a radi se o osobi G. E.(1976). G. E. se nalazi u bjekstvu i za njim intenzivno tragaju djelatnici policije PU Konjic, Postrojbe za potporu MUP-a HNK koji poduzimaju potrebne mjere i radnje na pronalasku i hapšenju navedene osobe”, navode iz MUP-a KS.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.