Latal: Ozbiljan test za Našu stranku

Vijesti 05. feb 201917:20 > 17:27
N1

Analitičar Srećko Latal kazao je danas za N1 da su najave Naše stranke da neće ulaziti u koalicije s nacionalnim strankama ''legitimna politička strategija'' ocijenivši trenutnu situaciju ''ozbiljnim testom'' za ovu stranku.

Kako je kazao, situacija tjera Našu stranku da se ”opet definira”.

”Naša stranka je malo drugačija i dosta interesantna. Po mom mišljenju to je jedina od stranaka koja nije u potpunosti izgubila svoj građanski karakter. SDP i DF su to, mislim, izgubili u proteklih nekoliko ciklusa. Naša stranka je dosad bila limitirana isključivo na Kantonu Sarajevo i kao stranka se nisu morali baviti tim širim pitanjima. I dan danas nisam siguran da li su sami sebe jasnije definisali, ali je činjenica da su radili dosta konkretno u Kantonu Sarajevu”,  kazao je on.

Mislim da se sada s ovakvim rezultatima Naša stranka suočava s jednim ozbiljnim testom koji je, na neki način, opet tjera da se definira. Te najave Naše stranke da one neće da ulaze ni u kakve koalicije s nacionalnim stranka, su za mene legitimna politička strategija”, rekao je Latal gostujući na N1.

Pogledajte video gostovanja.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.