Epilog razgovora: Bh. blok neće sa SDA

Vijesti 05. feb 201917:36 > 17:43
N1

Nermin Nikšić, Željko Komšić i Predrag Kojović, predsjednici stranaka koje čine Bh. blok, poručili su danas da je donesena odluka - neće se koalirati sa Strankom demokratske akcije na Federalnom i državnom nivou.

Odluku je saopćio lider SDP-a Nermin Nikšić.

Na sto smo stavili sve argumente, ključ razgovora je da je nepodijeljeno mišljenje o budućnosti na političkoj sceni u BiH, učinit ćemo sve da održimo jedinstvo i Bh. bloka i unutar samih partija. Donijeli smo odluku kako ostajemo opozicija na federalnom i državnom nivou kao Bh. blok”, rekao je Nikšić.

Predsjedink DF-a Željko Komšić je poručio da je odluka donesena u ime očuvanja Bh. bloka.

”U ime očuvanja Bh. bloka, stav DF-a je da ćemo biti opozicija, nema miješanja – ili smo opozicija ili vlast. Stav je da smo opozicija”, dodao je Komšić.

Prvi čovjek Naše stranke Predrag Kojović istakao je da je ovo odlučno ”ne” nacionalnim strankama.

”Vrlo značajan datum u BiH, historija se nekad piše tako što se kaže – ne. Rekli smo ”ne” nacionalnim strankama, hoćemo da gradimo jednu novu BiH. Za sve ljude koji nisu nacionalisti i koji misle da ova država može živjeti ako je multietnična i uređena po evropskim standardima”, poručio je on.

Opširnije u Dnevniku od 19 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.