Kojović: Odluka teška, diskusija ozbiljna

Vijesti 05. feb 201918:05 > 18:16
N1

Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke, ocijenio je današnji datum vrlo značajnim nakon što su stranke Bh. bloka donijele odluku o ostanku opoziciji.

On je poručio da se historija nekada piše tako što se kaže – ne.

VEZANE VIJESTI

”Vrlo značajan datum u BiH, historija se nekad piše tako što se kaže – ne. Rekli smo ”ne” nacionalnim strankama, hoćemo da gradimo jednu novu BiH, da kreiramo platformu prihvatljivu za sve. Za sve ljude koji nisu nacionalisti i koji misle da ova država može živjeti ako je multietnična i uređena po evropskimstandardima” rekao je Kojović nakon sastanka.

Dodao je da odluka bila ”teška”, a diskusija ”ozbiljna”.

”Ja zaista vjerujem da na izborima koji dolaze, ako budemo radili ovako kako smo danas razgovarali, zajedno, ako krenemo podizati organizacije kao Bh. blok, ne kao stranke, u Republici Srpskoj i Hercegovini, da više nikada neće biti u dilemu da li da pravimo vlast s nacionalistima. Odluka je bila vrlo teška, a diskusija ozbiljna”, poručio je on.

Podsjećamo, delegacije stranaka koje čine Bh. blok (SDP, DF i Naša stranka) danas su u Sarajevu nakon višesatnog sastanka, donijele odluku o neulasku u pregovore o formiranju vlasti sa Strankom demokratske akcije.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.