Sprema se šarena zabava za male kreativce: Uskoro 6. Kids Kinđurijada

Vijesti 06. feb 201911:19 > 11:22
N1

Šesta Kids Kinđurijada održat će se 16. februara 2019. u Domu Mladih i trajaće od 12 do 18 sati.

Tradicionalno na Kids Kinđurijadi u carstvu šarenila, smijeha i igre održat će se interaktivne radionice i igraonice. Kroz sve aktivnosti mališane će voditi stručno osoblje sa svojim asistentima iz određene oblasti.

Kids Kinđurijada je zabava namijenjena djeci od 3 do 13 godina, a radionice su usmjerene na različite aktivnosti. Mališanima će biti ponuđene radionice plesa, crtanja, izrađivanja maski, muzička radionica i radionica programiranja

Umjetnost kod djece je izuzetno važna, a upotreba mašte za stvaranje nečeg manje ili više korisnog naučit će ih važnosti ličnog stvaralaštva i svojih mogućnosti.

N1

Dječije aktivnosti na Kids kinđurijadi su odličan način da se uoče skriveni talenti i interesovanja djece, koja mogu postati hobi, zatim strast, a možda i životni poziv.

Na kraju druženja, održat će se veliki party, a tu su i besplatni sokovi, užina, slatkiši i grickalice za sve mališane.

Ovogodišnju Kids kinđurijadu podržala je Opština Stari grad i načelnik Ibrahim Hadžibajrić, koji će se pridružiti mališanima u sarajevskom Domu mladih.

Ulaz na Kids Kinđurijadu je besplatan.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.