Policija i dalje traga za Gačićem

Vijesti 06. feb 201914:36 > 14:47
N1/Ilustracija

Policija i dalje traga za Edinom Gačićem koji se sumnjiči da je u ponedjeljak ujutro ubio Sauda Sultanića. On je ubijen ispred trgovine čiji je bio suvlasnik.

Kako je saopšteno iz policije, Gačić je s puškom došao ispred trgovine i pucao u Sultanića. Nakon toga mu je zadao ubod u predsjelu vrata. Mještani o ubistvu nisu željeli govoriti pred kamerama N1 dodajući da su iz viđenja poznavali Gačića.

Policija povremeno patrolira i ne postoji više informacija s mjesta događaja.

“Sultanić Saud mi je bio prijatelj. Dobar jaran, dobar komšija. Sve najljepše što se može reći o jednom čovjeku”, poručio je jedan mještanin.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona su potvrdili da sarađuju sa svim policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini u potrazi za Edinom Gačićem.

“Mi ne moramo provjeravati svakog građanina u svakoj općini. Postoje evidencije. Svaka policijska uprava ima evidencije za građane. On je bio slobodan građanin. Živio je tu na adresi. Do sad je bio normalan. Nažalost, dogodilo se ovo ubojstvo. Kada ga lišimo slobode, odgovarat će po važećim zakonskim propisima”, rekao je Ljudevit Marić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske je jučer potvrdio da će dati podršku Federalnoj upravi policije u potrazi za Gačićem, ako se nađe na teritoriji Republike Srpske.

Gačić je nakon nekoliko godina ubio svojeg saborca zbog čega je služio zatvorsku kaznu u Zenici. 2002. godine je pušten iz zatvora, da bi potom ubio svoju majku.

Nakon toga mu je određena zatvorska kazna od 20 godina. Nekoliko mjeseci pred istek kazne prebačen je u bihaćki zatvor. Direktor ove ustanove je potvrdio da je pisao svim nadležnim institucijama upozoravajući da mora biti pod nadzorom jer može ponoviti krivično djelo.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.