EKSKLUZIVNO Davor Dragičević uživo na N1

Vijesti 06. feb 201914:43 > 14:59
N1

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, ekskluzivni je gost u emisiji Dan uživo na N1 koja počinje u 16:00 sati.

Ovo će biti prvo obraćanje Dragičevića u medijima nakon nestanka krajem prošle godine u Banjaluci. O razlozima svog odlaska, slučaju koji još uvijek nije dobio svoj epilog i planovima za N1 i “Dan uživo” govori Davor Dragičević.

Dan nakon nestanka, policijski službenici Policijske uprave Banjaluka raspisali su potjernicu za nekoliko osoba među kojima je Dragičević. 

Istog dana, kako je tada saopćeno, zbog učestalog narušavanja javnog reda i mira, vršenja krivičnih djela, sprečavanja normalnog odvijanja saobraćaja te nepoštovanja Zakona o javnom okupljanju RS, zabranila sva javna okupljanja grupe ”Pravda za Davida” na banjalučkom glavnom trgu. 

Okupljanja, sa upaljenim svijećama, nastavili su u dvorištu pravoslavne crkve, uz zahtjev da se dođe do istine i pravdu u slučaju ubistva Davida Dragičevića. 

David Dragičević je nestao 18. marta, a njegovo tijelo nađeno je 24. marta na ušću rječice Crkvena u Vrbas kod tvrđave Kastel.

Policija je prvobitno tvrdila da je smrt zadesna, a Tužilaštvo je kasnije pokrenulo istragu o ubistvu mladića.

Davidov otac Davor Dragičević, koji se od kraja prošle godine javlja samo putem društevnih mreža, tvrdi da je njegov sin otet i mučen šest dana, nakon čega je likvidiran, te optužuje i policiju i tužilaštvo da zataškavaju slučaj.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagrami UŽIVO na ovom linku.