Tuzla: Preminuo Kristijan Smiljanić

Vijesti 06. feb 201915:57 > 16:00
Fena

Direktor i vlasnik kompanije za internetske usluge Leftor d.o.o. Kristijan Smiljanić, preminuo je jučer u Tuzli u 39. godini.

”Kroz svoj dugogodišnji rad, Kristijan je nesebično omogućavao mnogim mladim ljudima da tokom studiranja ili nakon završenog visokoškolskog obrazovanja unaprijede svoje znanje i vještine u IT sektoru, dobiju prvo zaposlenje u struci, a mnogi od njih su kasnije osnovali i vlastite kompanije na osnovu znanja i iskustva koje su stekli radeći u Leftor-u. Bezrezervnu podršku je davao reformama na Univerzitetu u Tuzli svojim angažmanom i znanjem. Aktivno se zalagao za podizanje svijesti o informacionim tehnologijama i matematici. Bio je vizionar i veoma predan poslu kojim se bavio”, saopćeno je iz kompanije.

Posljednji ispraćaj mr. sci. Kristijana Smiljanića, obavit će se u četvrtak 7. februara u 13 sati ispred porodične kuće u Tinji, a nakon toga i ukop na mjesnom groblju.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.