Stanivukovićeva poruka građanima BiH: Ostanite i borite se

Vijesti 06. feb 201921:35 > 21:39
N1

Moja poruka je da ovdje ostanete, da osjetite nepravdu. Možda vam nisu ubili dijete, možda vam nije poskupjela struja, ali ostanimo ovdje i borimo se, poručio je u Pressingu poslanik u u Narodnoj Skupštini Republike Srpske, Draško Stanivuković.

Kako da dolazi do koalicije stranaka koje su različite po svome opredjeljenju?

VEZANE VIJESTI

Danas je svaka stranka siva, to znači isto se priča. Sve su za interese građana. I onda danas skuplja voda, a jučer predsjednica (Cvijanović) kupila automobile za 700.000 KM. Gdje su tu interesi građan? Neko tome treba stati u kraj.

Jeste li populista ili osvješteni političar?

Svaki dan se trudim da radim na sebi u prostoru u kojem vladaju izmišljene mržnje i podjele. Moja druga majka je Snežana Gajić, doktorica, žena koja je stavila svoj život u službu pronalaska lijeka za bolest njenih kćerki. Ja živim za takve vrijednosti.

Pet godina prošlo je od protesta u FBiH, nedavno su bili i u Banjaluci. Da li će u bližoj budućnosti biti novog nezadovoljstva građana?

Ima izreka koju pamtim – jedno nezadovoljstvo, koje u narodu lagano sazrijev, često se desi da u nekom pojedincu sazrije brže i da ga uništi. Imam osjećaj da je kod mene malo brže sazrilo. Treba malo više mudrosti. Moj posao je da to nezadovoljstvo u narodu probudim. Kad bude poskupljenje vode da idemo na ulicu. Predsjednica Cvijanović kupuje auta sa ambijentalnim svjetlima da je oraspoloži, a narod nema ni struju.

Vaša poruka za kraj?

U Srbiju idu protesti, bili su i u Banjaluci – kad bi u ovoj zemlji bilo malo teže otići bili bi prinuđeni da se borimo. Bez obzira ko ste, oca i majku niste mogli birati – moja poruka je da ovdje ostanete, da osjetite nepravdu. Možda vam nisu ubili dijete, možda vam nije poskupjela struja, ali ostanimo ovdje i borimo se. Skupimo se, budim trezveni i osvješteni. Volite svoju porodicu, ali i narod je isto tako porodica, malo šira.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.