Danas će biti poznata imena ministara u Vladi FBiH i VM

Vijesti 16. mar 201507:15 > 07:20
Vlada FBiH

Pet mjeseci nakon održavanja općih izbora u našoj zemlji, danas bi trebala biti poznata imena ministara u Vladi Federacije BiH i Vijeću Ministara. Tokom vikenda obavljene su konsultacije u kantonalnim i regionalnim odborima stranaka.

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović, najavio je ranije da će ova stranka danas do deset sati imati imena i za Vijeće ministara i za Vladu Federacije. Iz Demokratske fronte također su najavljena imena kandidata za ministarske pozicije u novom sazivu Vlade.

U razgovorima lidera Demokratske fronte, Stranke demokratske akcije i Hrvatske demokratske zajednice BiH dogovoreno je da DF-u u novoj federalnoj Vladi pripadnu ministarski resori energije, rudarstva i industrije, potom okoliša i turizma te rada i socijalne politike, kao i jedno zajedničko ministarstvo sa Strankom demokratske akcije – u resoru za boračka pitanja.

SDA je već saopćila svoje prijedloge za ministre, danas preostaje još imenovanje ministarstava u kojima će kadrovsko pozicioniranje izvršiti zajedno sa koalicionim partnerima.