Gordy, Bucalo i Cerić u Novom danu

Vijesti 08. feb 201912:18 > 12:21
N1

I ove subote budite uz Novi dan, jutarnji program N1 televizije. Od 9 do 11 sati očekuju vas aktuelne teme i zanimljivi gosti.

Profesor političke i kulturalne sociologije na univerzitetskom londoskom koledžu Eric Gordy naš je gost ovog jutra. Profesor Gordy posljednjih godina bio je koordinator i istraživač u projektu INFORM – Smanjivanje raskoraka između formalnih i neformalnih institucija na Zapadnom Balkanu, u okviru kojeg je posljednje 3 godine učestvovalo 40 istraživača u 9 zemalja. Rezultati istraživanja predstavljeni su u Sarajevu. Šta je neformalna ekonomija i kako razumijevanje ovog konstrukta može pomoći boljem funkcionisanju društva, profesor Gordy govori za Novi dan.

”Kad neće BiH Briselu, hoće Brisel ovamo” riječi su kojima novinar Elvir Bucalo opisuje projekat “Dvije stolice” – seriju intervjua sa zvaničnim i manje zvaničnim sagovornicima širom Bosne i Hercegovine koje će voditi na ulici, na trgovima, u parkovima. Priču podržava Centar za promociju civilnog društva, a u razgovore će se moći uključiti i svi koji to žele – znatiželjnici, slučajni prolaznici, posmatrači. Elvir Bucalo naš je gost, govorimo o ovom projektu i komentarišemo naslove iz dnevne štampe.

U nedjelju je svečana ceremonija otvaranja Evropskog Omladinskog Olimpijskog Festivala – EYOFA. Bićemo uživo na gradskim ulicama, provjerićemo atmosferu pred EYOF, a u studio nam dolazi Larisa Cerić, uspješna bh. džudistkinja koja će 10. februara na stadionu Koševo, poslije 35 godina, upaliti olimpijski plamen.

Ansambl narodnih igara i pjesama “Kolo bosansko” u petak, 15. februara organizuje koncert povodom 25 godina postojanja, pod nazivom ”25 godina poslije”. Članovi ansambla biće naši gosti. Igraće i pjevaće u našem studiju.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagrami UŽIVO na ovom linku.