Damir Nikšić ušao na sjednicu GO SDP-a, odstranjen iz zgrade (VIDEO)

Vijesti 09. feb 201920:33 > 20:39
N1

Damir Nikšić ušao je na sjednicu Glavnog odbora SDP BiH, gdje je uzvikivao "izdajice" - zbog čega je odstranjen iz zgrade, javlja reporterka N1 Tina Jelin Dizdar.

Naime, Nikšić nije član Glavnog odbora SDP-a, te nije trebao biti prisutan u zgradi, ali je ipak došao i poručio da “SDP ne smije sa SDA”.

On je to najavio ranije putem svog Facebook page-a.

“Deset sati oni zasjedaju, ne mogu da se odluče. 70 posto glavnog odbora je da se ne ide sa SDA, 30 posto je da se ide. SDA čeka šta će da odluči GO SDP-a. Oni imaju svog čovjeka u GO SDP, a to je Zlatko Lagumdžija, koji ne znam ni šta radi ni šta traži u GO SDP”, kazao je Nikšić u video poruci. 

Napomena: Video snimak sadrži i neprimjeren jezik. 

Damir Nikšić odstranjen je iz zgrade, a iz sale je izašao Nermin Nikšić koji ga je smirivao.

Reporterka N1 javlja da je u zgradu SDP-a bio zabranjen ulaz bilo kome ko nije dio Glavnog odbora SDP-a i dio novinarskih ekipa.

Sjednica GO SDP traje od 10:00 sati ujutro. Kako smo javili ranije – velike su podjele unutar SDP-a o tome da li treba ući u koaliciju sa SDA na državnom i nivou Federacije BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.