Dobre vibracije u Svečanom salonu stadiona Koševo nakon otvorenja EYOF-a

Vijesti 10. feb 201922:05 > 22:08
N1

Nakon što je EYOF zvanično otvoren, a Larisa Cerić upalila olimpijski plamen u Sarajevu, prvi put nakon 1984. godine u Svečanom salonu stadiona Asim Ferhatović Hase - Koševo upriličeno je druženje zvaničnika, organizatora i zvanica ceremonije otvaranja.

N1
N1
N1
N1
N1

Druženju su prisustvovali članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, gradonačelnici Sarajeva i Istočnog Sarajeva, Zoran Zaev, ministri u Vladi Kantona Sarajevo te brojne zvanice i gosti.

Hana Sokolović, reporterka N1 koja je pratila otvaranje ove manifestacije javlja da je u Svečanom salonu vladala dobra i opuštena atmosfera.

Svečanom ceremonijom na stadionu Asim Ferhatović Hase – Koševo otvoren je Evropski zimski festival mladih – EYOF.

Ovo je najveći sportski događaj u Bosni i Hercegovini još od Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine. Ceremoniju su uz prigodan sadržaj upotpunile brojne poznate osobe iz sportskog života iz vremena ZOI 1984. godine, te mladi građani BiH koji su plesali i pjevali na centralnom podiju stadiona.

EYOF je otvorenim proglasio Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Sarajevo i Istočno Sarajevo od danas, pa do 16. februara biće domaćini Evropskog zimskog olimpijskog festivala mladih (EYOF 2019).

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.