Muškarac pretučen u Sarajevu, uhapšene dvije osobe

Vijesti 11. feb 201911:28 > 11:34
N1

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopćilo je danas detalje incidenta koji se u subotu dogodio u sarajevskom naselju Bistrik. Tom prilikom, jedna osoba je povrijeđena.

Kako piše u saopćenju, u subotu 25 minuta nakon ponoći, policijski službenici Prve policijske upave uhapsili su M.M., rođenog 1987 .godine i A. N., rođenog 1988.godine, nastanjene u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela iz člana 172. i člana 362. KZ F BiH (teška tjelesna ozljeda i nasilničko ponašanje).

Oni su u subotu u ulici Bistrik, općina Stari Grad Sarajevo, fizički napali osobu V. P. iz Sarajeva, nanijevši mu teške tjelesne povrede. Povrijeđeni je vozilom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo prevezen u UKC u Sarajevu, gdje ljekari konstatovali teške tjelesne povrede i na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju je zadržan na daljem liječenju.

O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uhapšeni su predati u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici I PU nastavljaju rad na dokumentovanju opisanog krivičnog djela, saopćeno je iz MUP-a KS.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.